Lai saglabātu ASML, Nīderlande ieguldīs 2,5 miljardus eiro, lai uzlabotu infrastruktūru

Mar 29,2024

Litogrāfijas gigants ASML (ASML) iepriekš bija apsvēris iespēju izvilkt galveno mītni no Nīderlandes bažu dēļ par darbaspēka trūkumu un citiem faktoriem.Nīderlandes valdība 28. martā paziņoja, ka tā ieguldīs 2,5 miljardus eiro (aptuveni 19,5 miljardus juaņu), lai uzlabotu transportu un citu infrastruktūru Eindhovenas apgabalā ASML galvenajā mītnē, lai nodrošinātu, ka ASML, lielākais uzņēmums NīderlandeiBizness ārzemēs.

ASML kā lielākais tehnoloģiju uzņēmums Eiropā un pasaules lielākais skaitļošanas mikroshēmu aprīkojuma piegādātājs atzinīgi vērtē Nīderlandes valdības plānu, taču tajā pašā laikā norāda, ka tas joprojām izlemj par tā turpmāko attīstības virzienu.

Nīderlandes ekonomikas lietu ministrs Mikijs Adriansens apstiprināja 2,5 miljardu eiro rādītāju kā daļu no "Bēthovena darbības", kuras mērķis ir saglabāt ASML.Šis finansējums nākamajos gados tiks izmantots, lai uzlabotu mājokli, izglītību, transportu un enerģijas tīklu ASML atrašanās vietā.

Nīderlandes kabinets paziņojumā paziņoja, ka plāno veikt vairāk pasākumu, lai samazinātu nodokļu slogu uzņēmumiem pēc tam, kad viņi pauž lielas bažas.Paziņojumā teikts, ka, veicot šos pasākumus, kabinets pieņēma, ka ASML turpinās ieguldīt Nīderlandē un saglabās savu likumīgo, finansiālo un faktisko galveno mītni Nīderlandē.

ASML prognozē, ka, attīstot datoru mikroshēmu nozari, tas saglabās stabilu izaugsmi nākamajā desmitgadē.Uzņēmums paziņoja, ka tik ilgi, kamēr tas saņem "labvēlīgus uzņēmējdarbības apstākļus, piemēram, augstas kvalitātes talantus, infrastruktūru, valsts mājokļu piegādi un vispārēju spēcīgu biznesa vidi," tas sasniegs "nozīmīgu" izaugsmi Nīderlandē.

Pagājušā gada beigās labējā spārna partija, Nīderlandes liberāļu partija, kas jau sen bija atbalstījusi pret imigrāciju, uzvarēja parlamenta vēlēšanās un ieguva milzīgas priekšrocības, veidojot nākamo Nīderlandes koalīcijas valdību.Partijas vadītājs arī publiski paziņoja par savu kandidatūru nākamajam premjerministram.Pēc tam Parlaments pieņēma Liberāļu partijas ierosināto grozījumu, kas ietvēra ārvalstu studentu skaita ierobežošanu, kas ļāva studēt Nīderlandes universitātēs un izbeigt 30% nodokļu samazinājumu kvalificēta darbaspēka imigrācijai.Šīs divas politikas tieši ietver imigrantu darba jautājumu, par kuru visvairāk uztraucas daudznacionālas korporācijas.

Saprotams, ka ASML lielā mērā paļaujas uz ārvalstu imigrantiem.Pašlaik apmēram 40% no uzņēmuma 23000 darbiniekiem nāk no ārzemēm.ASML izpilddirektors Pīters Veninks šī gada sākumā izdeva brīdinājumu, ka darbaspēka migrācijas ierobežošanas sekas ir nopietnas.

No 26. līdz 27. martam Nīderlandes premjerministrs L ü Tter apmeklēja Ķīnu darba vizītē.Attiecībā uz holandiešu litogrāfijas giganta ASML eksportu uz Ķīnu un citiem jautājumiem, L ü Tter 27. datumā paziņoja Pekinā: "Nīderlande nodrošinās, ka eksporta kontroles pasākumi nav īpaši vērsti uz noteiktu valsti un centīsies samazināt eksporta ietekmi uz eksporta ietekmi uz ietekmiIerobežojumi. "
Produkts RFQ