Rūpniecība: AI virzīts DDR5 atmiņas izplatības līmenis pārsniegs 20%

Mar 08,2024

Saskaņā ar tirgus avotiem, DDR5 izplatības līmenis atmiņu tirgū paātrināsies, ņemot vērā pieprasījumu pēc ģeneratīvā mākslīgā intelekta (Genai), un paredzams, ka 2024. gada otrajā pusē tas sasniegs divciparu procentus.

Pieprasījums pēc ģeneratīvām mākslīgā intelekta lietojumprogrammām ir iepludinājis impulsu atmiņu tirgus atjaunošanai, pamudinot ražotājus palielināt DDR5 ražošanu.Paredzams, ka DDR5 sasniegs piedāvājuma un pieprasījuma atlikumu no otrā ceturkšņa.

Vājais pieprasījums termināļa tirgū un augstais glabāšanas mikroshēmu krājums 2023. gadā ir ietekmējis DDR5 atmiņas popularitāti.Tomēr jaunu mikroshēmu platformu un mākslīgā intelekta datoru (AI PCS) izaugsme ir palīdzējusi DDR5 aizstāt iepriekšējās paaudzes DDR4.

Saskaņā ar tirgus izpētes iestādēm DDR5 piegāde 2024. gada sākumā trūka, ar 3%iztrūkumu.Tomēr pēc tam, kad uzglabāšanas mikroshēmu ražotāji koriģēja ražošanas jaudas sadalījumu, HBM un DDR5 piegāde ir palielinājusies, un paredzams, ka piegādes sprauga otrajā ceturksnī sašaurināsies līdz 1% un pārvērtīsies par nelielu pārmērīgu piedāvājumu otrajā pusē otrajā pusē otrajā pusēGads.

Attiecībā uz DDR4 atmiņu avoti apgalvo, ka piegādātāji, visticamāk, nepalielinās šādu produktu ražošanu, un DDR4 krājumi pašreizējos kanālos atjaunojas veselīgā līmenī.Paredzams, ka 2024. gada pirmajā pusē būs neliels DDR4 ražošanas jaudas trūkums, un tā ceturtajā ceturksnī sasniegs līdzsvaru.

Nozares ziņojumi norāda, ka kopējā HBM produkcija DRAM 2023. gadā veidos aptuveni 5% līdz 8%, un paredzams, ka HBM piegādātāju ražošana 2024. gadā dubultosies vai pat dubultosies, sasniedzot 20% vai pat vairāk proporciju vai pat vairāk;Arī DDR5 iespiešanās ātrums ievērojami palielināsies, sasniedzot 20% līdz 30%.Paredzams, ka DDR5 un LPDDR5 atmiņa kļūs par klēpjdatoru un mobilo lietojumprogrammu galveno.

Sakarā ar to, ka DDR5 atmiņas moduļiem ir nepieciešami PMIC enerģijas pārvaldības mikroshēmas, cena būs par aptuveni 30% augstāka nekā DDR4.Turklāt DDR5 ražošanas laiks (no vafeļu apstrādes, testēšanas līdz moduļa montāžai) ir garāks nekā DDR4, kas ietekmēs arī kopējo atmiņas tirgus piegādi.Pašlaik SK Hynix un Micron nepārtraukti palielina ražošanu, savukārt Samsung Electronics vēl nav apņēmies palielināt atmiņas mikroshēmu piegādi.
Produkts RFQ