Apple reiz slēpa pieprasījuma samazināšanos pēc iPhone Ķīnā un piekrita samaksāt 490 miljonus dolāru tiesvedības norēķinos

Mar 16,2024

Apple ir piekritusi samaksāt 490 miljonus dolāru, lai nokārtotu tiesas procesu.Šo klases tiesas prāvu iesniedza daži Apple akcionāri, apsūdzot Apple izpilddirektoru Timu Kuku par iPhones pieprasījuma samazināšanos Ķīnā un akcionāru maldināšanu.

Apple sākotnējā izlīguma līgums tika iesniegts Oaklandes rajona tiesā Kalifornijā, ASV, 15. martā, un tam ir nepieciešams apstiprinājums no apgabala tiesneša.

Šīs tiesas prāvas izcelsme bija 2019. gada 2. janvārī, kad Apple negaidīti samazināja savu ceturkšņa ieņēmumu prognozi līdz USD 9 miljardiem tirdzniecības spriedzes dēļ starp Ķīnu un Amerikas Savienotajām Valstīm.Iepriekš Apple izpilddirektors Kuks investoriem 2018. gada novembrī investoriem sacīja, ka, lai arī Apple saskārās ar pārdošanas spiedienu vājos valūtas tirgos, piemēram, Brazīlijā, Indijā, Krievijā un Türkiye, tajā netika pieminēta Ķīna.Neilgi pēc tam Apple akciju cena kritās par 10%, un tā tirgus vērtība iztvaikoja par 74 miljardiem USD, pamudinot investorus iesniegt tiesas procesu pret Apple.

Sākot ar publicēšanas laiku, Apple un tā advokāti nekavējoties neatbildēja uz komentāru pieprasījumiem.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem Apple par to noliedz jebkādu atbildību, bet ir nolēmis panākt izlīgumu ar mērķi izvairīties no tiesvedības izmaksām un visām no tā izrietošajām iejaukšanās.

Kopš 2019. gada janvāra Apple akciju cena ir palielinājusies četrkārtīgi, un tirgus vērtība pārsniedz 2,6 triljonus USD, vienā brīdī sasniedzot gandrīz 3 triljonus USD, padarot to par lielāko uzskaitīto uzņēmumu pasaulē pēc tirgus vērtības.
Produkts RFQ