Apple izstrādā M4 mikroshēmas, izmantojot TSMC 2 vai 3 nanometru procesa jauninājumus

Mar 15,2024

Apple tikko ir laidis klajā MacBook Air ar iebūvētām M3 mikroshēmām, un ārvalstu plašsaziņas līdzekļi ir ziņojuši, ka Apple strādā pie nākamās paaudzes M4 mikroshēmas izstrādes, kuru paredzams uzsākt nākamgad.Saprotams, ka M4 mikroshēmām ir iespēja pieņemt TSMC 2 nanometru procesu, un TSMC saistītie procesi tiks uzstādīti šogad un masveidā ražoti nākamgad.

Iekšējie pārstāvji ir atklājuši, ka Apple ir oficiāli uzsācis savu M4 mikroshēmu izstrādes plānu, kas tiks palaists kopā ar nākamās paaudzes MacBook Pro.Pēc tam, kad Apple 2020. gada novembrī izlaida savu pirmās paaudzes pašattīstīto M1 mikroshēmu, tas regulāri uzlaboja savas mikroshēmas.2022. gada jūnijā tas izlaida M2 mikroshēmu, un pagājušā gada oktobra beigās tas izlaida M3 mikroshēmu ar aptuveni pusotra gada starpību starp katru mikroshēmu paaudzi.Balstoties uz to, tiek lēsts, ka Apple nākamā gada pirmajā pusē atbrīvos M4 mikroshēmu.

Daži cilvēki arī uzskata, ka pēc mikroshēmu attīstības pieredzes uzkrāšanas pēdējos gados paredzēts, ka Apple saīsinās savu attīstības laiku un var atbrīvot M4 mikroshēmu agrāk nekā šī gada beigās.

Pagājušā gada oktobrī Apple izlaida trīs M3 sērijas mikroshēmas vienā piegājienā, proti, M3, M3 Pro un M3 Max Chips.Tajā laikā Apple uzsāka divus MacBook Pro modeļus ar iebūvētām M3 mikroshēmām, proti, 16 collu un 14 collu ekrāniem, aizstājot iepriekšējo 13 collu MacBook Pro.IMAC arī tika paaugstināts uz M3 mikroshēmu pagājušā gada oktobrī.

Trīs mikroshēmu akumulatora darbības laiks M3 sērijā ir līdz 22 stundām, un CPU apstrādes ātrums ir par 15% ātrāks nekā M2.Arī GPU apstrādes ātrums ir 1,8 reizes ātrāks nekā M2.

Šī gada martā Apple uzsāka divus MacBook Air modeļus ar iebūvētiem M3 mikroshēmām, proti, 15 collu un 13 collu ekrāniem.Pašlaik IMAC produktu nodaļā ir tikai Mac Studio, Mac Pro un Mac Mini, kas joprojām ir ierobežoti ar M2 mikroshēmu.

Nozare parasti sagaida, ka TSMC 2 nanometru process sāks masveida ražošanu nākamā gada otrajā pusē, tāpēc M4 mikroshēmas joprojām var izmantot 3 nanometru procesu.Bet, salīdzinot ar 3 nanometru procesu, ko izmanto M3 mikroshēma, M4 mikroshēmas 3 nanometru process var būt uzlabota versija, uzlabojot skaitļošanas jaudu un energoefektivitāti.

Nesen nozarē ir bijušas baumas, ka M4 mikroshēma koncentrēsies uz modernizētu neironu tīkla dzinēja versiju, ievērojami palielinot skaitļošanas kodolu skaitu salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi, un varēs veikt sarežģītāku AIoperācijas.Tomēr Apple ir saglabājis konsekventu konfidencialitātes stilu attiecībā uz M4 mikroshēmu, izraisot turpmāku spekulāciju no ārpasaules.
Produkts RFQ