Volstrīta: baumas par Samsung NXP iegādi ir niknas, un pēdējās akcijas cena ir ievērojami palielinājusies

Jun 10,2022
Saskaņā ar Volstrītas akciju analīzes aģentūras Seankalpha teikto, NXP pusvadītāji nesen pieauga par 8,2% pēc baumām par Samsung elektronikas plānošanu, lai iegādātos uzņēmumu.

Samsung "de facto" līderis Lī Jae-Yong apspriedīs iespējamo darījumu ceļojuma laikā uz Eiropu no 7. līdz 18. jūnijam, vēsta Āzijas tehnoloģiju mediji.


Pēdējo gadu laikā ir turpinājušās spekulācijas par Samsung elektronikas NXP pusvadītāju iegādi. Augustā Korejas Times ziņoja, ka, visticamāk, Samsung būs paredzēts NXP pusvadītājiem kā potenciālu iegādes mērķi, jo uzņēmums ir tik liels, ka var būt problēmas ar konkurenci. Tiek ziņots, ka NXP pusvadītāji tika iekļauti Samsung iegādes sarakstā, taču NXP pusvadītāju lieluma dēļ Samsung bija jaunas idejas.

2021. gada februāra sākumā Korejas Times arī ziņoja, ka Samsung vēlas iegādāties automobiļu mikroshēmu uzņēmumu ar iespējamiem mērķiem, ieskaitot NXP pusvadītājus, Infineon, Renesas un Teksasas instrumentus.

Qualcomm mēģināja iegādāties NXP pusvadītājus 2018. gadā, bet Qualcomm to atbalstīja, vismaz tāpēc, ka starp ASV un Ķīnu tirdzniecības spriedze.
Produkts RFQ