Amerikas Savienotās Valstis tuvākajā laikā var paziņot par ārvalstu augsto tehnoloģiju investīciju kontroles rīkojumu, vismaz mērķējot uz pusvadītājiem un mākslīgo intelektu

Sep 15,2022

14. septembris, vietējais laiks, pēc Reuters teiktā, Baltā nama amatpersona trešdien paziņoja, ka ASV ieguldījumi ārvalstu mikroshēmu uzņēmumos rada potenciālu bažas Bidenes administrācijai, taču Baltais nams vēl nav pieņēmis galīgo lēmumu par potenciālu mehānismu regulēšanas mehānismam ASV ieguldījumi Ķīnā. Appuse

Nacionālās drošības padomes amatpersona Pīters Harrels sacīja, ka ASV valdība ir apņēmusies palielināt ASV mikroshēmu ražošanu ar 52 miljardiem dolāru subsīdijām, izmantojot neseno likumu un eksporta kontroles politiku. Šīs politikas mērķis ir ierobežot specializēto mikroshēmu un ar to saistīto ražošanas rīku eksportu uz Ķīnu.

"Ir svarīgi apsvērt, vai un kā ASV investīcijas noteiktās mērķtiecīgās ārvalstu konkurentu pusvadītāju uzņēmumu kategorijās mazina citu politikas instrumentu efektivitāti," viņš teica, lai atbrīvotu ārvalstu investīciju pasākumu ziņojumu.

Proti, Harrell arī uzsvēra, ka visi pasākumi, kas vērsti uz ASV ārvalstu ieguldījumiem, būtu jāpielāgo, lai novērstu ievainojamības esošajās ASV institūcijās un īpašos valsts drošības riskos.

Viņš atzīmēja, ka Bidenes administrācija ir sazinājusies ar sabiedrotajiem, kas īsteno līdzīgus pasākumus, bet vēl nav izlēmis, uz kuru investoru klasi būs paredzēts jaunie pasākumi.

Baltais nams strādā arī pie izpildraksta, kas ļautu ASV valdībai pārskatīt un bloķēt noteiktus ASV ieguldījumus augsto tehnoloģiju ārzemēs, īpaši Ķīnā, saskaņā ar avotiem, kas pazīstami ar šo lietu. Jo tas varētu apdraudēt Amerikas Savienoto Valstu nacionālo drošību.

Ziņojumā teikts, ka rīkojumu var paziņot jau šā gada ceturtajā ceturksnī. Pasūtījums iegūst jaunu nozīmi pēc tam, kad no tiesību aktiem tika noņemti līdzīgi pasākumi, lai subsidētu mikroshēmu nozari šī gada sākumā.

Turklāt ASV Tirdzniecības palāta sacīja: "Mēs ļoti ticam, ka prezidents Baidens šoruden izdos skaidrāku un mērķtiecīgāku (ārvalstu investīciju izpildrakstu)."

Grupa piebilda, ka tā sagaida, ka gan ASV Valsts kases departaments, gan Tirdzniecības departaments spēlē lomu plāna īstenošanā. Plāns vismaz sākotnēji būs vērsts uz ieguldījumiem pusvadītājos, mākslīgā intelekta un kvantu skaitļošanā.
Produkts RFQ