Iestāde: Paredzams, ka VCSEL tirgus lielums 2022. gadā sasniegs 1,6 miljardus ASV dolāru, un nākotnē ir milzīgs izaugsmes vieta

Sep 21,2022

Pētniecības institūts Yole Group nesen atjaunināja savu prognozi VCSEL (vertikālā dobuma virsmas izstarojošā lāzera) tirgum. Aģentūra sacīja, ka paredzams, ka VCSEL tirgus kopējais lielums 2022. gadā sasniegs 1,6 miljardus USD un 2027. gadā - 3,9 miljardi USD. Saliktā gada pieauguma temps 2027. gadā sasniegs 19,2%.


Runājot par lietojumprogrammu laukiem, VCSELS, kas nepieciešami tādiem datu sakariem kā optiskie moduļi, 2022. gadā izveidos tirgu 782 miljonu ASV dolāru apmērā un 2027. gadā sasniegs USD 2,1 miljardu. Lai arī mobilie un patēriņa elektronikas produkti joprojām ir ierindoti starp VCSEL ar 840 miljoniem ASV dolāru collas collas 840 miljoni ASV dolāru collas USD 840 miljonu vērtībā. Ieņēmumi šogad ir lielākais tirgus segments, bet, ņemot vērā lēnāku pieauguma tempu nekā datu sakaru tirgū, ir paredzams, ka tirgus lielums 2027. gadā būs 1,9 miljardi USD.

No piegādātāju struktūras viedokļa Lumentum un Coherent (II-VI) ir izveidojuši duopolu ar kopējo tirgus daļu 80%. Epitaxy apvienošanās un pārņemšana vēl vairāk nostiprināja savu pozīciju optisko sakaru tirgū.

Yole arī atgādināja, ka ne tik sen, Lielbritānijas ražotājs IQE parādīja savu pirmo 8 collu epitaksiālo vafeļu, pamatojoties uz germāniju, nevis GaAs. Fotoniku, piemēram, VCSEL, pamatojoties uz jauniem materiāliem, var ļoti integrēt ar CMOS ierīcēm un radīt iespēju pārejai uz 12 collu procesa platformu. Turklāt nozarē nesen ir parādījies jauns lāzera viļņa garuma modulēšanas process, kas palīdz realizēt OLED un VCSEL integrāciju, un pēdējais realizē 3D sensoru, iekļūstot OLED panelī.
Produkts RFQ