Fords: Ziemeļamerikas modeļiem tas iegādāsies zemākas izmaksas litija dzelzs fosfāta baterijas no CATL

Jul 23,2022

Saskaņā ar Ford China oficiālo ziņojumu, tā importēs zemāku izmaksu litija dzelzs baterijas no CATL, lai to izmantotu Ziemeļamerikas elektriskajos pikapos un SUV. Fords veido vēl vienu aliansi ar CATL un ir sasniedzis virkni atsevišķu līgumu, lai nākamajiem 10 gadiem nodrošinātu bateriju un akumulatora materiālu drošību.

No nākamā gada Mustang Mach-E Ziemeļamerikas tirgū pievienos litija dzelzs fosfātu akumulatora komplekta versiju, un F-150 zibens tīrs elektriskais pikaps Ziemeļamerikas tirgū tiks aprīkots arī ar litija dzelzs fosfāta akumulatora komplekta versiju Kopš 2024. gada visu nodrošina Catl.

Ford savā vislabāk pārdotajā Ziemeļamerikas elektriskajā transportlīdzeklī ir nolēmis izmantot litija dzelzs baterijas-ķīmiju, kas, pēc Ford teiktā, var samazināt materiāla izmaksas par 10–15 procentiem un ir rentabla, salīdzinot ar diapazonu. Tesla izmanto litija dzelzs fosfāta (LFP) baterijas dažos no tā zemāko cenu 3 sedaniem, kas tiek pārdoti ASV, vēsta Reuters. Electric Truck un Van Maker Rivian ir arī paziņojis, ka plāno izmantot LFP baterijas.

Fords paziņoja, ka ir panācis vienošanos ar CATL, lai mēģinātu izmantot baterijas no Ķīnas uzņēmuma Ford transportlīdzekļos, kas tiek pārdoti ASV, Eiropā un Ķīnā. Catl paziņojumā sacīja, ka "abi uzņēmumi plāno izmantot savas attiecīgās stiprās puses, lai kopīgi izpētītu jaunas biznesa iespējas globālā mērogā", kas ietver litija dzelzs un citas akumulatoru tehnoloģijas.
Produkts RFQ