FCC noraida 886 miljonus ASV dolāru platjoslas subsīdijās Musk's StarLink

Aug 11,2022
Elons Musks iepriekš bija pieteicies USD 886 miljonus ASV subsīdijās, lai nodrošinātu platjoslas pakalpojumus lauku rajoniem, izmantojot viņa SpaceX satelītus, bet ASV regulatori to noraidīja.


Valdības subsīdijas Musk Starlink satelītu tīklam nav labākā ierobežoto platjoslas subsīdiju izmantošana, trešdien preses konferencē sacīja FCC.

"Starlink tehnoloģija ir daudzsološa, taču mūsu priekšā esošais jautājums ir par to, vai publiski subsidēt tās joprojām attīstīto platjoslas tehnoloģiju," paziņojumā sacīja FCC priekšsēdētāja Jessica Rosenworcel.

Rosenworcel sacīja, ka FCC "nespēj subsidēt uzņēmumus, kas nesniedz solīto joslas platuma tīkla ātrumu, vai, visticamāk, tie neatbilst programmas prasībām".

Lauku interneta pakalpojumu sniedzēji ASV iepriekš ir aicinājuši FCC noliegt finansējumu SpaceX. Viņi apgalvo, ka pakalpojums nav paredzēts lauku apvidiem.

Subsīdijas daļa, kuru pieprasa Musk, ir daļa no 9,2 miljardu dolāru lielu lauku digitālo iespēju fonda, kur daudzi amerikāņi atrodas reti apdzīvotās vietās, kur interneta pakalpojumi ir dārgi. Fonds ir paredzēts sadalīt valsts fondus 10 gadu laikā, lai paplašinātu platjoslas programmas 49 štatos.

SpaceX, kas 2020. gadā saņēma provizorisku FCC apstiprinājumu, plāno kalpot 642 925 vietām 35 štatos. Bet patērētāju aizstāvji saka, ka šajās vietās ietilpst Ņujorkas un Maiami lidostas daļas - vietas, kas neatbilst mērķim apkalpot lauku iedzīvotājus ārpus platjoslas tīkla pārklājuma.
Produkts RFQ