Analītiķis: Intel diskrētais GPU bizness zaudē naudu, un visu AXG nodaļu var pārtraukt

Aug 13,2022
Jons Pedijs, kurš bija vieslektors 6. Micro Semiconductor Summit Analyst konferencē, nesen uzrakstīja Intel GPU biznesa analīzi. Viņš uzskata, ka Intel savā diskrētajā GPU attīstībā ir ieguldījis apmēram 3,5 miljardus dolāru - ieguldījumus, kas vēl nav jāatmaksā.


Intel AXG (paātrinātā skaitļošanas un grafikas nodaļa) kopš oficiālās atklāšanas 2021. gada pirmajā ceturksnī ir zaudējusi USD 2,1 miljardu. Ņemot vērā Intel izpilddirektora Pat Gelsingera sasniegumus, lai atceltu sešus uzņēmumus kopš 2021. gada sākuma, JPR domā, ka AXG varētu būt nākamais bizness, kas atcelts Appuse

Pedijs rakstīja: "Pāts Gelsingers nebaidās pieņemt smagus lēmumus, un, ja galvenie projekti neizdosies, viņš atteiktos, pat ja tas ir projekts, kas viņam varētu patikt personīgi, un ir baumas, ka AXG būs Nākamā nodaļa, kas jāatstāj. "

Kad Intel 2017. gadā publiskoja savus plānus izstrādāt diskrētus grafikas risinājumus, tā paziņoja par plāniem izmantot savus GPU, lai risinātu tādas funkcijas kā skaitļošana, grafika un mašīnas izlūkošana klientu un datu centra lietojumprogrammām. Galvenā un vizuālā skaitļošanas biznesa vienība ir papildu atbalstītājs, lai risinātu topošo malu skaitļošanas tirgu.

Piecu gadu diskrētās GPU attīstības gados uzņēmums ir izlaidis divus zemas klases diskrētus GPU lētu personālo datoru un dažu datu centra lietojumprogrammu apstrādei; ieviesa mazjaudas grafikas arhitektūru integrētiem GPU; piegādāts Oneapi, ko var izmantot, lai programmētu CPU, GPU, FPGA un citas skaitļošanas vienības; atcelts XE-HP GPU arhitektūra datu centra GPU; Kavētie Ponte Vecchio sūtījumi aprēķina GPU AI un augstas veiktspējas skaitļošanas lietojumprogrammām vairākas reizes (nesen Intel 4 mezglu kavēšanās dēļ) un apmēram gadu aizkavēja XE HPG ACM-G11 spēļu GPU izlaišanu.

Jon Peddie uzskata, ka Intel Arc Alchemist 500 un 700-Series GPU, visticamāk, neizdosies, ņemot vērā viņu novēlotos ierašanos un faktu, ka viņiem būs jāsacenšas ar AMD un Nvidia nākamā paaudzes Radeon Rx 7000 un GeForce RTX 40 sēriju piedāvājumiem. Tas acīmredzami palielinās Intel zaudējumus.

Ņemot vērā Intel AXG sasniegumus, uzņēmums līdz šim ir iztērējis 3,5 miljardus dolāru bez ievērojamiem panākumiem, sacīja Jons Pedijs. Diskrētie GPU ir pilnīgi jauns Intel tirgus un prasa daudz ieguldījumu, tāpēc nav pārsteidzoši, ka ir zaudējumi. Tikmēr Intel paša Habana Gaudi2 dziļi apgaismojošais procesors parāda skaidrāku veiktspējas priekšrocību nekā NVIDIA A100 AI. "Tas ir tikai puslīdz probējams, vai Intel apstāsies un izkļūs, un, ja viņi to nedarīs, uzņēmums saskarsies ar gadu zaudējumiem, jo ​​tas mēģinās ienākt nedraudzīgā, grūtā tirgū," sacīja Peddijs.

Lai arī Intel var būt saprātīgi atcelt AXG nodaļu un atteikties no diskrētas GPU attīstības, lai samazinātu zaudējumus, jāatzīmē, ka Intel AXG dalījums veic vairākus stratēģiski svarīgus virzienus kopumā, īpaši diskrētiem GPU. attīstība.

Peddijs apgalvo, ka pati diskrēta GPU attīstība līdz šim patiešām ir izmaksājusi Intel, taču jāatzīmē, ka bez konkurējošas GPU līdzīgas arhitektūras, kas kalpo visam, sākot no zemas klases piezīmjdatoriem un beidzot ar superdatoriem, Intel nespēs atrisināt daudz jaunu izaugsmes iespējas.

Habana Gaudi2 izskatās kā konkurētspējīgs dziļas mācīšanās risinājums, taču to nevar izmantot superdatoru lietojumprogrammām. Turklāt, turpinot uzlabojumus Intel XE-HPC datu centra GPU arhitektūrā, uzņēmums nevarēs izveidot hibrīda apstrādes vienības AI/ML un HPC lietojumprogrammām. Bez šāda XPU Intel 2027. gada plāns ar 1021 peldošā punkta operācijām sekundē kļūs arvien nereālāks.

Kaut arī Intel diskrētie GPU centieni neatbilda cerībām, Intel bija nepieciešama precīzi noteikta paralēla skaitļošanas arhitektūra, lai apstrādātu gaidāmās lietojumprogrammu slodzes.Ja Intel pārtrauc diskrētu GPU attīstību, tai būs pilnībā jāpārveido savs ceļvedis produktu un arhitektūras ziņā.Piemēram, tai bija jāatrod konkurētspējīgs GPU arhitektūras piegādātājs saviem klientu pārstrādātājiem, jo Intel mazajai IGPU attīstības komandai iekšpusē būtu grūti konkurēt ar AMD un Apple risinājumiem klienta SOC.

Šķiet, ka AXG nodaļas likvidēšana ir arvien pievilcīgāks vadības lēmums.Tomēr GPU un atvasināto hibrīdu arhitektūra ir stratēģiski svarīga daudziem tirgiem, kas kalpo Intel, un pieteikumi, lai tie kalpotu nākamajos gados, tāpēc AXG dalīšanas likvidēšana šķiet neproduktīva.
Produkts RFQ